CLIMBING FOR LIFE

CLIMBING FOR LIFE

Climbing for Life is een beweegproject in het teken van astma en mucoviscidose.

Climbing for Life is meer dan een recreatief beweegevenement. Het is ook een campagne rond de respiratoire aandoeningen astma en mucoviscidose en het belang van een actieve levensstijl in de behandeling ervan. Door de ziekten astma en muco onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat sportieve prestaties - mits de nodige medische begeleiding - perfect haalbaar zijn voor mensen met deze aandoeningen hoopt Climbing for Life onderzoek naar deze aandoeningen een duwtje in de rug te kunnen geven. Daarenboven worden via dit project fondsen gezocht om de Astma- en Allergiekoepel vzw, de Mucovereniging en verschillende initiatieven die bijdragen tot een optimale levenskwaliteit voor mensen met respiratoire aandoeningen te ondersteunen.

Team Asem

Als bewijs dat sporten met een longaandoening een gunstig effect heeft op de ziekte, verschijnen de leden van Team Asem elk jaar opnieuw aan de start! Team Asem leden zijn ex-ambassadeurs die samen onder lotgenoten blijven fietsen en bewijzen dat het langdurig effect kan (en moet) hebben.

Team Asem neemt regelmatig deel aan de voorbereidingsritten van het jaarlijks sportieve fiets evenement “Climbing for Life”. Elk jaar zoeken we nieuwe deelnemers om als ambassadeur deze sportieve fietsuitdaging aan te gaan. De deelnemers worden professioneel begeleid en krijgen ondersteuning van onze vrijwilligers en organisatie. Deze ondersteuning is zeer belangrijk om als team te kunnen functioneren.

Onze missie staat en valt met visibiliteit! Het helpt ons onze lotgenoten en hun entourage te sensibiliseren, het helpt ons eventuele sponsors aan te trekken die een steentje kunnen bijdragen aan de hoge kosten verbonden aan onze missie, en het helpt ons elk jaar nieuwe ambassadeurs te rekruteren die we kunnen klaarstomen om de uitdaging van hun (zieke) leven aan te gaan!

FONDSENWERVING is een noodzaak en geeft ondersteuning aan concrete projecten rond astma, muco en andere longaandoeningen. Door Climbing for Life worden de ambassadeurs, Team Asem en andere astma- en mucopatiënten aangespoord tot sporten en worden zij daarbij geholpen.

Giften met vermelding “Gift Climbing for Life 2022” kunnen overgeschreven worden op rekeningnummer: IBAN BE10 0001 1928 1304 - BIC BPOTBEB1 - Astma & Allergie vzw Staatsbaan 165 3460 Bekkevoort.  Giften vanaf 40 euro met vermelding “Gift Climbing for Life 2022” geven recht op een fiscaal attest.

Peter / meterschap

In navolging van oprichter Minister Kris Peeters, die meermaals zelf is komen deelnemen, hebben vele BV’s zoals Sioen, Ozark Henry, Roos van Acker en andere DJ’s van Studio Brussel, en vele (ex-) atleten hun naam en faam verbonden aan vorige edities!

Naast de morele en fysieke steun voor de deelnemers en vooral voor de ambassadeurs, kunnen ze een belangrijke rol spelen in de media en de visibiliteit rond het event.

Wil u graag peter of meter worden van de ambassadeurs en Team Asem, dan horen we het graag!

Bent u een potentiële sponsor, een mogelijke peter/meter die zijn/haar bekendheid of netwerk kan aanwenden om ons te helpen, of bent u pers of media die graag een artikel of zelfs een (deeltje) van een programma wil wijden aan onze missie…. Laat het ons weten!

Hopelijk kunnen we u inspireren. Kijk zeker ook eens naar het filmpje van vorige deelnemers aan Climbing for Life en Team Asem.

Wens je meer informatie over dit project of wil je onze infogids sponsoring ontvangen stuur dat een e-mail aan christine.baelus@astma-en-allergiekoepel.be.

Meer informatie over de mucovereniging kan via www.muco.be, informatie over de Astma en Allergiekoepel kan via www.astma-en-allergiekoepel.be
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x